OM BÖCKER OCH OM FILMER BASERADE PÅ BÖCKER

David Yates ska regissera nästa Rowling-projekt

Är ni någorlunda nördigt insatta i Harry Potter-filmerna har ni säkert koll på att David Yates regisserade de fyra sista; Fenixorden, Halvblodsprinsen och båda Dödsrelikerna. Där gjorde han ju ett riktigt bra jobb kan jag tycka så därför känner jag mig inte ett dugg besviken över att Yates även ska regissera nästa stora J. K. Rowling-projekt.

Fantastic beasts and where to find them ska ju filmas och kommer bli tre filmer allt som allt. Än så länge är det oklart om Yates ska regissera alla delarna, men vad det verkar har han i alla fall skrivit på för den första delen som beräknas vara klar i slutet av 2016 i skrivande stund.

För er som kliar er i huvudet just nu och undrar vad Fantastic beasts and where to find them är nu igen så är det alltså tre delar i en filmatisering av en av Harrys skolböcker. Filmerna ska följa författaren till den boken, Newt Scamander, på hans äventyr i New York under 1920-talet, de äventyr som Harry sedan läser om under sin tid på Hogwarts.

Vem som har skrivit manus till filmerna? Rowling själv naturligtvis.

Fantastic beasts and where to find them

2 Kommentarer

 1. 24 november 2014    

  Åh jag är så osäker på om jag ska läsa de där böckerna. Är dem bra? Är det mer fakta eller faktiskt som en historia liknande den i Harry Potter?

  • Bokofilm's Gravatar Bokofilm
   24 november 2014    

   Den är upplagd som en skolbok och alltså inte en berättelse i sig om jag har förstått det hela rätt. Har inte hunnit med den riktigt än. Filmen däremot blir ju en berättelse om författaren till den boken. Kanske publicerar Rowling den som bok också vid senare tillfälle, återstår att se. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *